Nieuwsbrief december 2002

 Beste lezer ,

       

Ik wens u een gezond 2003, met warmte en genegenheid in familiekring, en verbondenheid met vele vrienden

 

 

Wivina Demeester

 

Beste lezer,

Dit zijn zowat de donkerste dagen van het jaar. De meeste mensen verlangen op dit ogenblik naar wat meer licht en vanaf de 22ste december lengen weer de dagen. Er is dus goede hoop.

 

Wat echter minder hoopvol is, is dat we de donkerste dagen ooit van de politiek beleven. Dit stemt pessimistisch. We missen visie op lange termijn, we missen competentie, er is het primaat van de pers, en vooral de arrogantie van de macht is nooit zo groot geweest . Of er hier nieuw licht in het vooruitzicht kan gesteld worden is zeer de vraag. Zolang een premier dicteert wat er niet en wel in de pers mag verschijnen zijn we de essentie van een echte persvrijheid kwijt en wordt de bevolking een rad voor de ogen gespannen.

Mark Elchardus- als Spa-ideoloog een onverdachte bron - betoogt in zijn laatste boek dat we moeten afstappen van de dramademocratie ( een democratie die bepaald wordt door het theater dat politici spelen) en journalist en auteur Joe Klein schrijft in zijn pas verschenen boek  The natural: the Misunderstood Presidency of Bill Clinton  "ik wil dat de politici  het openbare leven weer in handen nemen, dat ze het terugpakken uit de handen van opinieleiders en de spin docters".

Als deze twee aspecten in 2003 een nieuwe trend zouden kunnen zijn, dan zie ik terug wat licht in de politiek. 

 

2003 wordt trouwens een verkiezingsjaar. De Vlaamse Christen-democraten staan er opnieuw vol vertrouwen. Mijn aandacht gaat uit naar de kracht van een aantal jonge vrouwen: Nahima Lanjri ,Inge Vervotte en Katrien  Schryvers.

 

De kersttijd stemt tot rust en vrede, dit wens ik u samen met mijn nieuwjaarswens.

 

De lezers onder u die mijn nieuwsbrief reeds enkele malen ontvingen in het verleden, merkten wellicht dat hij een tijdje achterwege bleef. Mijn website onderging een paar veranderingen. Naast de politiek is er nu ook informatie te vinden over mode, architectuur en kunst. Ook de rubriek "gelezen en geleerd" gaat verder dan de dagdagelijkse politiek.  

Kent u nog andere mensen die de nieuwsbrief graag zouden ontvangen? Of krijgt u hem in de toekomst liever niet meer toegestuurd? Laat het mij weten op  wivina.c.demeester@pandora.be. Reacties zijn uiteraard ook altijd welkom.

 

 

www.demeester.com

De verschillende rubrieken op de website van Wivina Demeester:

Uw vertegenwoordiger CD & V   Standpunten Openbare werken en mobiliteit Energie Welzijn Gezin Gezondheidszorg  Ruimtelijke Ordening  FinanciŽn en Begroting onderwijs   Zoersel    Antwerpen      Gelezen en Geleerd  21e Eeuw: eeuw van de vrouw   Uitlaat  Monnikenheide         Archief  Recht van Antwoord    Kunst Architectuur  Mode

 

                      

       Wivina Demeester                Tel.:03/312 23 60         Fax.:03/311 77 06         

       Monnikendreef 5                   wivina.c.demeester@pandora.be            

       2980 Zoersel