Ik heb geen talent voor gratis nummertjes

  Terug uit RoemeniŽ en Singapore bereiden we ons voor op een nieuw politiek werkjaar. Hopelijk kan er dit jaar nog gewerkt worden, want met de verkiezingen voor het federaal parlement in het vooruitzicht waaraan alle ministers van de Vlaamse regering zullen deelnemen wordt de vrees dat we voor lange tijd in een verkiezingsopbod zullen ondergedompeld worden groot. De gratisnummertjes  zullen niet achterwege blijven.

  Met de vorming van BelgiŽ als een federale staat in 1993 hebben we een duidelijk onderscheid willen maken tussen de verkiezingen voor het federale parlement en voor het Vlaamse parlement. De huidige Vlaamse ministers geven het slechte voorbeeld en zullen het onderscheid tussen de Vlaamse bevoegdheden en de federale nog meer bemoeilijken.

Met CD&V moeten we duidelijk een ander koers varen. Met CD&V moeten we ons toespitsen op de federale materie met diegenen die op federaal niveau willen beleid voeren voor de mensen; ondertussen moeten we gemeenschap die we hier in Vlaanderen hebben uitgebouwd nog verbeteren en oplossingen zoeken voor de moeilijkheden waar we vandaag nog mee geconfronteerd wordt. We willen vlot en veilig kunnen rijden en niet zomaar een barbecue op straat, we willen ons elk moment van de dag en de nacht veilig voelen .Twee belangrijke punten waaraan vanuit de federale regering deze periode niets werd gedaan.