BARBECUE OP DE LEIEN

 

De werken aan de Antwerpse leien zijn gestart met een grote « gratis » barbecue voor 50.000 Antwerpen. Een geschenk van Stevaert… Maar dat was nog niet alles: hij wil met 10 miljoen euro over de brug komen om de Antwerpse voetpaden in een goede staat te brengen, en hij wil zelfs over een schuldherschikking praten…

  De timing van de minister is perfect: politieke komkommertijd, een barbecue in een vakantiesfeer, hier en daar een oneliner, de verkiezingscampagne is begonnen.

  Toch nog maar eens even die ballon doorprikken:

 

§         De voetpaden zouden betaald worden door de opbrengst van de nieuwe toltunnel onder de Schelde. Wanneer gaat de eerste auto door die tunnel rijden? Morgen? Nee. Volgend jaar? Nee? Tijdens de volgende legislatuur? Als we geluk hebben.

 

§         Stevaert wil praten over een schuldherschikking. Tijdens vorige legislaturen heb ik enkele keren een schuldherschikking uitgewerkt. Waarom duurt het zo lang vooraleer de huidige regering hier werk van maakt. In plaats van erover te praten, moet je het doen.

 

§         De barbecue is een goed initiatief. Ik hoop dat velen ervan genoten hebben. Maar waarom waren enkel de socialistische prominenten uitgenodigd bij de officiële opening? Moet de belastingbetaler meebetalen aan de verkiezingscampagne van de socialisten?