STEVAERT DOET WEER EENS EEN LOZE BELOFTE

  Steve Stevaert is minister van Mobiliteit en Openbare Werken. En dat zal de Vlaming geweten hebben. Om de haverklap lanceert hij ideeën en voorstellen, onder het mom: « Eerst spreken, dan nadenken ». Het is niet enkel spijtig dat dit volgens mij in de foute volgorde gebeurt, maar ook dat het meest belangrijke deel, het « handelen », dikwijls achterwege blijft.

  Tijdens het weekend stelde Stevaert doodleuk dat hij de zwarte punten op de Vlaamse wegen gaat wegwerken. Heel goed, dat is wat ik al lang vraag. Nu gaat hij deze zwarte punten in kaart brengen, in samenwerking met de provinciegouverneurs. Is dit niet absurd? Alsof zijn eigen Vlaamse administratie en onze gemeenten, en ook u als gebruiker van de wegen, niet al lang weten waar deze zwarte punten liggen.

  Maar… ook hier zal het daarbij blijven. De regering heeft het beschikbare geld al allemaal opgebruikt. Indien het Kijk- en Luistergeld niet was afgeschaft, dan had er nog wat geld overgebleven, maar volgens Minister Stevaert is TV-kijkend Vlaanderen blijkbaar belangrijker dan fietsend Vlaanderen…

 

    Persbericht van CD&V fractieleider Erik Van Rompuy: "Verkeersveiligheidsplan van Stevaert gebouwd op budgettair drijfzand"