ELKE DAG 100 WERKLOZEN MEER

  Sinds begin december zijn in Vlaanderen 4000 jobs verloren gegaan. Honderd jobs per dag. Per dag komen honderd gezinnen in de problemen. Een gewone straat, in een gewone gemeente. Elke dag één.

  De VLD beschouwt dit als een “economisch dipje”. CD&V noemt dit een crisis. Vele mensen voelen terug die onzekerheid. Jongeren die de school verlaten, vinden geen werk. Mensen die gedurende twintig jaar het beste van zichzelf gaven, zitten thuis en schrijven sollicitatiebrieven.

  Daarom:

-          Wil CD&V een speerpunt maken van Zekerheid. Tegen onleefbare stress, tegen de angst dat het gezinscomfort in gevaar komt, tegen een overheid die niet doet wat ze zegt; 

-          Wil CD&V een speerpunt maken van Verbondenheid. Tegen het alleen-op-de-wereld, tegen het economische “ik-tegen-de-rest”, tegen het individualisme van “laat-me-gerust”; 

-          Wil CD&V een speerpunt maken van het Vrij Initiatief. Tegen papieren rompslomp, tegen het respectloze fulmineren van De Gucht t.o.v. het vrij onderwijs en christelijke verzorgingsinstellingen, tegen de al te absurde regelneverij van de groenen.