Een voorbeeld van een slechte website: www.vlaanderen.be

Het internet is heel belangrijk geworden, ook voor de overheid. Vele mensen gebruiken de website als toegangspoort om met de overheid in contact te komen. Vlaanderen heeft terecht veel geďnvesteerd in de website (www.vlaanderen.be): In 2003 meer dan 5 miljoen Euro.

Het resultaat is echter ronduit slecht: als je “adres minister Van Mechelen” intikt, dan krijg je een onbekend adres in Dilbeek; als je “minister bevoegd gehandicapten” intikt, dan krijg je een tekst over sociale zekerheid van… federaal minister Vandenbroucke. Ik nodig u uit om ook eens te gaan surfen, en mij uw resultaten te laten kennen.

Een tip: gebruik de website, opgebouwd tijdens de regering-Van den Brande. Deze is nog steeds in gebruik, onder www2.vlaanderen.be. Je vindt er meer en sneller dat wat je zoekt.

In elk geval: minister Ceysens moet werk maken van een grondige integratie tussen de oude website en de nieuwe portaalwebsite. Pas dan kan de 5 miljoen Euro gaan renderen. In het andere geval wordt het een bladzijde op www.blunderboek.be.