WIVINA DEMEESTER

LIJSTDUWER-OPVOLGERS OP ANTWERPSE KAMERLIJST

“Op uitdrukkelijke vraag van de partij heb ik aanvaard om de Antwerpse kamerlijst bij de opvolgers te duwen. Ik doe dit, na enige aarzeling, vol overtuiging en enthousiasme om de ganse lijst te steunen en in het bijzonder om de jonge generatie van Inge Vervotte, Nahima Lanjri en Katrien Schrijvers een stevige duw in de rug te geven.

Sinds het begin van de legislatuur, in 1999, werk ik achter de schermen aan de vernieuwing en de verjonging binnen CD&V, omdat ik zelf in 1974 de gelegenheid gekregen heb als jonge vrouw deel te nemen aan de verkiezingen, met succes! Gedurende meer dan tien jaar heb ik vanuit de Kamer kunnen meewerken aan het beleid. Vanaf 1985 mocht ik dit doen vanuit federale en Vlaamse regeringen. Ik had er goede leermeesters: Wilfried Martens en Jean-Luc Dehaene, elk vanuit hun eigen stijl. Zonder hen zou ik nooit zoveel hebben kunnen realiseren.

Toen we in 1999 in de oppositie belandden, heb ik mij dan ook voorgenomen de nieuwe en jonge generatie binnen de Vlaamse Christen-Democratie te steunen.

Intussen heeft CD&V een hele weg afgelegd. Met een eigentijds programma en frisse stijl spreken we weer meer mensen aan, willen we ook een jonge generatie bereiken. Daarom hebben we gewerkt aan een Antwerpse CD&V-Kamerlijst waarop de partijvernieuwing perfect tot uiting komt. Een wissel voor de toekomst! Antwerpen wil hierin trendsetter zijn.

Ik heb mee aan de kar getrokken. CD&V heeft enorm veel getalenteerde leden en mandatarissen. Diegenen die nu op de bank gereed zitten moeten hun kansen krijgen  

Ik vind dat paars-groen de verkeerde weg is opgegaan. Met goede begrotingen uit het verleden is kwistig omgesprongen, goede structuren worden verwaarloosd, we missen een degelijk en deugdelijk bestuur waarmee we het vertrouwen van de mensen kunnen winnen en zekerheid kunnen bieden. CD&V wil en kan het beleid terug op het goede spoor zetten. Het is nu niet aan mij om dit nog eens over te doen. Er staat een generatie jongeren klaar en die wil ik met mijn ervaring steunen”.

 

Wivina Demeester

Lijstduwer-Opvolgers CD&V 18 mei

 

www.demeester.com