Nahima Lanjri
www.nahima.be

Nahima Lanjri

34 jaar

Opleiding: Licentiaat Vertaler

NAHIMA LANJRI STELT ZICH VOOR:

Ik ben Nahima Lanjri, een allicht wat vreemde naam. Juist, ik ben allochtone, maar evengoed een enthousiaste Antwerpenaar en Vlaming, hier geboren en getogen. Mijn levensverhaal begon 34 jaar geleden in Borgerhout waar ik nu opnieuw woon. Ik ben gehuwd, en heb een dochtertje, Noor, van 8 maanden.

Ik zette mijn eerste stappen in de politiek, niet in Antwerpen maar wel in Brussel. Bijna tien jaar geleden kreeg ik de kans om als kabinetsmedewerker van Wivina Demeester mee aan het beleid te sleutelen. In ’94 ging ik actief in de politiek als gemeenteraadslid in Antwerpen, waar ik sedert de jongste verkiezingen fractievoorzitter ben.

Ik stond mee aan de wieg van CD&V, als voorzitter van het succesvolle vernieuwingscongres in Kortrijk, en inmiddels ook als nationaal ondervoorzitter van de partij.

Als politica heb ik één grote stelregel: ik wil steeds bezig zijn met dingen die de mensen echt bezighouden. Ik werk daarom vaak aan thema’s als onderwijs, werkgelegenheid, gelijke kansen, aangename woonbuurten, goed gezinsleven, jeugd, integratie van allochtonen, samenleving, zorg voor mekaar.

In de Antwerpse gemeenteraad kon ik met een zeer koppige aanpak al diverse zaken realiseren: onthaalcursussen voor nieuwkomers, speciale poetsploegen voor de straten en pleinen, cursussen rijbewijs voor laaggeschoolden, projecten voor meer werkgelegenheid, enz.

Dezelfde efficiënte en doortastende aanpak wil ik ook gebruiken  als volksvertegenwoordiger, zodat ik ook voor uw gemeente belangrijke zaken kan realiseren.