De blauwe marketeers

Een politieke partij is een vereniging die op grond van bepaalde waarden tot politieke ideeŽn komt, en die voorlegt aan de kiezer. De partij kiest de mensen die op de lijst van de partij bij de verkiezingen opkomen. De kiezer stemt op de kandidaten van zijn keuze, of op de lijst zelf.

Bij de VLD loopt het enigszins anders. Het is de VLD niet zozeer om politieke ideeŽn  laat staan om bepaalde waarden, maar vooral om macht te doen!

Wat is de mening van de VLD over verkeersveiligheid, over drugs, over de staatshervorming? Hebben liberalen daarover geen mening, omdat een mening sommige mensen met een andere gedachte zou afschrikken? Gebruiken zij daarom een truuk? De VLD heeft op haar verkiezingslijsten kandidaten die radicaal tegengestelde meningen hebben. Zo kan de kiezer altijd wel een VLDíer vinden met dezelfde gedachte....

Voorbeelden: Dr. Beaucourt en Dedecker, over te snel rijden. De Croo en Van Quickenborne over drugs. Denys en Verhofstadt over de staatshervorming. Allemaal tegengestelde meningen!

  De VLD is geen politieke partij, maar een politieke marketingclub!