WIJ KIEZEN VOOR DE INHOUD

  Ik stond op, ging naar mijn bureau, zag De Morgen liggen, en schrok mij een ongeluk. Ik zag iets wat ik in jaren niet meer had gelezen: Een partij van Paarsgroen (de bleek-rode...), zegt iets positiefs over CD&V!!! Ik las een uitspraak van Patrick Janssens:

“Wij hebben goed samengewerkt met Verhofstadt als premier, maar Stefaan De Clerck zou het ook niet slecht doen in de Wetstraat 16”.

  Is dit het begin van een nieuwe paringsdans van de socialisten rond CD&V? Het is duidelijk: hoe dichter de verkiezingen naderen, hoe meer Paarsgroen wordt ontrafeld. De SP.a verwijt de VLD dat zij alles op alles zet om de eigen macht te bestendigen, door Verhofstadt als ideale premier aan te prijzen. De VLD-voorzitter is de SP.a-minister van Sociale Zaken liever kwijt dan rijk, de VLD-minister van Justitie doet alsof de regering de slechte drugsnota nooit heeft goedgekeurd.

  Maar ook de SP.a pakt enkel uit met de Teletubbies, niet met inhoud. De reden is simpel: Paarsgroen is voor het vak “goed besturen” hopeloos gebuisd: Privatisering van de overheidsbedrijven, toekenning van de UMTS-licentie, Sabena-faillissement, de politiehervorming, drugsbeleid, Everberg-waar-het-behang-nog-nat-is, gemeenten die in geldnood komen, NMBS-soap, Nepalcrisis, mini-dioxinecrisis, nachtvluchten Zaventem, enz.

  CD&V komt naar buiten met teksten, met ideeën, met serieuze dingen. Wij kiezen voor de inhoud, niet voor de verpakking.