Bij het lezen van de Standaard van 26/4, krijg je in een half uurtje een impressie van het dagelijks bestuur van België, van de regeringen-Verhofstadt en –Dewael:

 

-« Nieuwe spoorbaas begint halftijds… »

Na een selectieprocedure die sneller in orde was dan die van de andere 42.000 NMBS-werknemers… 

-« De federale minister van arbeid Onkelinx heeft bijna een ontwerp van wet klaar over de beroepsinlevingscontracten. Al weet niemand eigenlijk goed wat dat is. » Iets later : « Ook op het kabinet-Onkelinx wordt gezegd dat nog niet geheel duidelijk is wat beroepsinleving precies zal zijn. »

Stages en opleidingen zijn bevoegdheden voor de Gemeenschappen, maar ook Onkelinx wilde ‘iets’ hebben…

-« Het ziet ernaar uit dat het einde van het schooljaar weer een erg drukke periode inluidt voor de schoolleiders. Alleen al voor het basis- en middelbaar onderwijs staan niet minder dan 2 decreten, 30 besluiten en 29 omzendbrieven op stapel ».

Administratieve vereenvoudiging?   

 

En als uitsmijter uit een boeiend artikel van Derk-Jan Eppink: een citaat van Lincoln, een tiental jaren geleden naar voren gebracht door toenmalig CVP-voorzitter Johan Van Hecke, nu compaan van Verhofstadt, over Verhofstadt… :

« Je kunt een kleine groep mensen de hele tijd bedriegen, je kunt alle mensen even bedriegen, maar je kunt nooit alle mensen de hele tijd bedriegen ».