Bedankt aan alle CD&V kiezers

Dank aan diegenen die geloven in ons project en in onze inzet voor de mensen. De winnaars van vandaag zijn Sp.a Spirit, en Stevaert in het bijzonder, en zij krijgen een proficiat. Eerlijk gezegd ik had ook graag gewonnen met CD&V. We hadden in staat moeten zijn om de winst van het Vlaams Blok om te buigen tot een winst van CD&V. Ik geloof echt niet dat allle kiezers van het Vlaams Blok het project van het Vlaams Blok delen.

Naast de betrouwbaarheid en de bekwaamheid om goed te besturen willen we ook beter vertellen wat we doen, willen we ook opkomen voor de zorgen van de mensen en willen we vooral dat de mensen zich goed voelen. .

De groenen zijn afgestraft, misschien wel te zwaar. Omdat ze te hooghartig hebben bestuurd? Omdat ze dachten dat niets hen kon overkomen? Hoort u het Mieke Vogels nog zeggen? “Ik zit hier als Minister en ik wil hier 10 jaar blijven.” Als Minister moet je altijd een mandaat van de bevolking krijgen. Als Minister moet je bescheiden zijn en de mensen dienen, liefst met stijl. 

Verhofstadt heeft een nieuw mandaat gekregen. Hij zal het in deze moeilijke economische tijden moeten waarmaken. Het zal meer moeten worden dan een goed-nieuws-show.  We willen dit kritisch evalueren.

CD&V moet verder blijven vernieuwen. In Antwerpen was de lijst het meest vernieuwend, met succes. Inge Vervotte heeft in de provincie Antwerpen het hoogst aantal stemmen gekregen, meer dan Patrick Janssens, Dewinter of Bart Somers. Zij kan goed communiceren en heeft veel dossierkennis. Ze is bescheiden en blijft vooral zichzelf.  Zij gelooft in de mensen en zet er zich volledig voor in. Samen met de jongerenploeg in CD&V, gesteund op ervaring en wijsheid kan ze CD&V ten dienste van de mensen weer versterken.