Een 15-jarig meisje uit het Gentse houdt van films. Ze had graag naar de « de Elias » gaan kijken van Jan Verheyen, maar die is « KNT » (« Kinderen Niet Toegelaten »). Vroeger is ze wel naar « Saving Private Ryan » gaan kijken, en naar nog andere films, waar het bloed van de schermen afdroop. Bovendien, binnenkort komen de films die « KNT » zijn, toch op TV. Waar zit de logica???

 

Mijn oordeel:

  De Filmkeuringscommissie werkt nog op basis van een wetgeving van 1920. Op de eerste plaats moeten we eens gaan kijken of de wetgeving niet vernieuwd moet worden. De normen van vandaag zijn toch duidelijk geėvolueerd t.o.v. 82 jaar geleden. En waarom niet eens gaan luisteren wat de groep jongeren er zelf van vinden?

  Maar bovenal spelen de ouders een belangrijke rol. De jongeren en de ouders moeten openstaan om samen eens in de zetel te gaan zitten, en een film te bespreken. Ook na het kijken naar  « De Alias », en zeker ook « Saving Private Ryan ». Het zal een verrijking zijn voor zowel pa, ma als zoon- of dochterlief.