Snelheidsbeperking handhaven ! 

 

Het Parket-Generaal van Gent bepaalde onlangs dat de tolerantiegrens voor snelheidsovertredingen in een 50km/u-zone op 66 km/u ligt.

 

Eerst een woordje uitleg:

Een flitstoestel heeft een technische foutenmarge van ongeveer 6km/u. Met andere woorden, als u aan 55 km/u wordt geflitst, en u beweert dat u juist 50km. reed, dan kan de politie eigenlijk niet bewijzen dat  u ongelijk heeft.

Als u ergens in de provincie Oost- of West-Vlaanderen geflitst wordt aan 65km/u, dan nog zal u geen proces-verbaal krijgen. U krijkt dan wel een administratieve boete van 25 EUR. Maar in de praktijk zal u hoogstwaarschijnlijk ook geen boete krijgen…

 

Een regel die bij overtreding ervan niet wordt gesanctioneerd, zal niet worden nageleefd. Dat is heel simpel, zeker in Vlaanderen… Wil de overheid respect afdwingen voor zichzelf, dan moet ze de regels doen naleven! Maar bovendien: bekijk even de volgende tabel.

 

 

Aantal afgelegde meter in reactietijd

(afstand vóór men begint te remmen)

Remafstand

(m)

Stopafstand

(m)

50km/u

14

13

27

70km/u

19

25

44

90km/u

25

41

66

120km/u

33

72

105

 

Laat ons veronderstellen dat u als voetganger 35 meter verwijderd bent van een wagen die plots moet remmen…. Voor het aantal doden op onze wegen is er maar één « tolerantiegrens » : elke dode is er één te veel. Enkel een technische foutenmarge van een flitstoestel kan binnen het « nulslachtofferbeleid » van CD&V getolereerd worden. Op een dag dat in het Vlaams parlement het mobiliteitsbeleid gevoerd wordt, op een dag dat verkeersveiligheid meer en meer bij de bevolking aanslaat en dat er stapsgewijze een nieuwe cultuur ontstaat, kan ik niet aanvaarden dat een interne nota van een Procureur-Generaal een andere weg opgaat.