VLD-senator bezoekt Dutroux

 

Wat bezielde de liberale senator Dedecker eigenlijk, toen hij op bezoek ging bij Marc Dutroux? Als collega-parlementair vul ik mijn job alleszins geheel anders in. Ik zie twee belangrijke argumenten tegen het bezoek aan Dutroux:

 

-         Een senator is geen onderzoeksrechter en kon dus tot het onderzoek niets bijdragen.Senator Dedecker maakte misbruik van zijn recht om gevangenen te bezoeken, door met hem een journalist in de gevangenis binnen te smokkelen. Uiteraard had de gevangenis een betere controle moeten uitoefenen, maar de VLD-senator heeft blijkbaar nog nooit van zijn voorbeeldfunctie gehoord…Hij was medeplichtig. Als parlementslid is dit onverantwoord.

 

-         Senator Dedecker heeft zijn parlementair mandaat aangewend in dienst van zijn eigen publiciteit. Hij wou scoren door een forum te geven aan Marc Dutroux… Heeft de senator wel eens gedacht aan de pijn die hij hiermee nog eens veroorzaakt, bij de familie, vrienden en kennissen van de slachtoffers, en bij de zovele mensen die met deze zaak begaan zijn? Marc Dutroux wordt beticht van afgrijselijke daden; het enige forum dat hem toekomt is de assisenzaal!