PAARSE POLITIEK IS CLOWNESK

 

Vincent (Van Quickenborne) heeft na een lange zoektocht zijn thuis gevonden. Patrick (Van Krunkelsven) en Fons (Borginon) betalen, voor de camera’s, met het schaamrood op hun kaken, een lidkaart aan de liberalen. Margriet (Hermans) doet hetzelfde, maar dan zonder het schaamrood. Bert (u weet wel, de minister) zou ook graag een nieuwe kaart hebben, maar dan een rode… Ondertussen orakelt de liberale voorman De Gucht dat de katholieke ziekenhuizen verplicht moeten worden om euthanasie toe te passen, en ex-VU-voorzitter maar nu VLD-minister Gabriëls dat natuurgebieden moeten gewijzigd worden in industriegebied. Dit laatste wordt echter tegengesproken door De Gucht.

  In een opiniestuk in De Standaard (29 mei 2002) schrijft premier Verhofstadt: « Sommige politici gedragen zich als clowns op TV en verbazen zich er dan over dat het publiek denkt dat ze dat ook zijn ».

 

De nieuwe paarse politieke cultuur is clownesk!

 

§         Enkele weken geleden eiste Fons Borginon nog het ontslag van verkeersminister Durant (n.a.v. het NMBS-debacle). Nu terug alles in orde?

§         Gaat Vincent Van Quickenborne nu samen met Hugo Coveliers en Ward Beysen een jointje roken?

§         De Spirit-overlopers blijven wel zetelen in een « technische fractie », samen met de gebleven Spiritisten, louter voor het extra geld dat de fractie dan krijgt! 

§         Bert Anciaux wordt betaald om minister te zijn, maar ik vraag mij af of hij nog wel de tijd heeft om zijn dossiers in te studeren… 

§         De VLD wordt met de dag ongeloofwaardiger. Een huis met zoveel kamers, dat het een doolhof is.