Eigen carrière eerst

Jean-Marie Le Pen is in populariteit de tweede politicus van Frankrijk, vóór de socialistische premier Jospin. Als de stemmen van de twee extreem-rechtse kandidaten worden samengeteld, is extreem-rechts populairder dan president Chiraq.

  Met deze vaststelling, staat Frankrijk mee in de rij met andere landen en regio’s als Italië (Fini), Nederland (Pim Fortuyn), Oostenrijk (Haider) en Vlaanderen (Vlaams Blok). In al deze landen stemmen vele mensen voor extreem-rechtse en/of populistische partijen.

  Aan het begin van deze legislatuur, heeft premier Verhofstadt gesteld dat zijn regering afgerekend zal mogen worden op basis van het verkiezingsresultaat van het Vlaams Blok. Vandaag horen we daar niet niet veel meer van…

  Indien de Paars-Groene meerderheid doorgaat, zullen nog meer mensen in Vlaanderen stemmen op het Vlaams Blok. Hoe kan het ook anders: de huidige meerderheid is meer bekommerd over de eigen carrière, dan met de echte noden. Verhofstadt, Stevaert, Dewael en co. willen nu de kieswetgeving veranderen om er zelf persoonlijk voordeel uit te halen. In plaats van « Eigen Volk Eerst », huldigen zij « Eigen Carrière Eerst »! Alsof de burger dat niet zou inzien!