Minister Vogels neemt eigen beleid onder vuur.

  “Bij mij valt er echt niks meer te rapen. Ik heb nog grote noden en ellenlange wachtlijsten in de gehandicaptenzorg, de kinderopvang, enzovoort… Blauw wil minder belastingen en rood wil alles gratis. Ik ben een gezonde huisvrouw, ik weet dat gratis niet bestaat. Paars serveert een giftige cocktail die rotverwende burgers dreigt voort te brengen, die geen solidariteit meer kunnen opbrengen” Dit zijn enkele citaten van Minister Vogels in  een interview met Het Laatste Nieuws.

  Minister Vogels werpt zich op als de grote pleitbezorger voor meer middelen in de zorgsector. Dat hier vandaag tekorten zijn, dat is de schuld van haar collega’s,die niet willen luisteren wanneer zij roept en “op tafel springt”, de schuld van  paars. Is Minister Vogels vergeten dat zij zelf deel uitmaakt van die Regering, en mee de prioriteiten bepaalt, zeker als vice Minister -President.  Zij neemt het beleid van paars onder vuur. Bij mijn weten  is er geen paarse regering en een paars beleid, wel een paars-groene.

  Of is de Minister te zwak om de Regering te overtuigen voldoende middelen voor de zorgsector vrij te maken?

  Wat wil de Minister hier eigenlijk mee bereiken? Het gaat niet op je als minister binnen de Regering akkoord te verklaren met de middelen, en in de media steeds te verklaren dat men het anders wil. Dat is onlogisch, incorrect en zelfs hypocriet.