Snel en efficiënt, maar liefst geen 179 km/u…

 

De krant van 12 maart opende met een vette titel: « Verhofstadt geflitst aan 179 km/u. ». De premier –met een chauffeur aan het stuur- reed 59 km/u. te snel, op de autosnelweg in Lummen.

  Enkele weken geleden opende premier Verhofstadt de Staten-Generaal van de Verkeersveiligheid. Deze Staten-Generaal moest aantonen dat verkeersveiligheid een prioriteit is voor Paars-Groen. Even later schreef de premier een boze brief van Prins Laurent, omdat de prins een zware snelheidsovertreding heeft gemaakt. De Prins had toch een voorbeeldfunctie… (Overigens had de premier beter een brief gestuurd naar de dienst die deze zaak had geseponeerd. Hoe kan de Prins immers een boete betalen die hij nooit heeft gekregen?)

  Maar nu kreeg de premier dus van hetzelfde laken een broek. In zo’n omstandigheden valt het steeds op dat het de woordvoerder is die alles mag komen uitleggen. Zoals zo vaak, was de uitleg ongeloofwaardig. De wagen van de premier zou een prioritair voertuig zijn, uitgerust met een blauw zwaailicht… Daar moeten we toch eens om lachen: Guy Verhofstadt was op weg naar een etentje met andere liberale ministers in restaurant Clos St-Denis in Kortessem. Zwaalicht of geen zwaailicht, politie-agenten die met een blauw zwaailicht naar een frituur rijden, krijgen gegarandeerd een disciplinaire straf! Als ik de Prins was, zou ik een mooie brief terugschrijven, en de premier wijzen op zijn voorbeeldfunctie. Zelf hoop ik voor Verhofstadt dat het een lekkere maaltijd was, en dat de sigaar goed heeft gesmaakt.