Nieuwsbrief Wivina Demeester februari 2003

 Beste lezer ,

     

' t wordt lente,...of dit de voorbode is van een nieuw geluid zullen de verkiezingen van 18 mei bepalen. Op uitdrukkelijke vraag van de partij, heb ik aanvaard om de Antwerpse kamerlijst  bij de opvolgers te duwen. Ik doe dit vol overtuiging en enthousiasme om de ganse lijst te steunen en in het bijzonder de jonge generatie van Inge Vervotte, Nahima Lanjri en Katrien Schryvers een stevige duw in de rug te geven.

Paars-groen is de verkeerde weg opgegaan. We missen een degelijk bestuur, waarmee we zekerheid kunnen bieden aan de mensen. Elke dag gaan 100 jobs verloren!

CD&V kiest resoluut voor het gezin, voor het vrij inititiatief in onderwijs en zorg, voor menselijke waarden, voor meer sociale samenhang, respect en verbondenheid, voor een samenleving waarin mensen bekommerd zijn om elkaar en elkaar helpen als antwoord op individualisme en onverschilligheid. Een echte  samenleving is voor ons een gemeenschap waarin alle mensen rechten hebben, maar ook plichten en verantwoordelijkheden. Wij willen geen samenleving  waarin alles "moet mogen en kunnen". CD&V is het enige alternatief voor de paars-groene showregering.

De oorlogsdreiging in Irak wijkt niet. Na het forse optreden van onze regering (effectief of niet?) houdt Verhofstadt in het spoor van Dehaene een pleidooi voor een sterke Europese Defensiegemeenschap, reeds in de jaren '80 mijn overtuiging. Nooit meer oorlog!

Dichter bij huis blijven  de wachtlijsten in de zorg voor personen met een handicap onopgelost. Ook de achterstallen in de toelagen van de Nationale Loterij aan de welzijnsinstellingen (waaronder veel voorzieningen voor gehandicapten) bedreigen de werking van vele instellingen. Nadat ik de Minister vorige week hierover ondervroeg beloofde ze een spoedige oplossing. Ik hoop dat ze mijn suggesties tot oplossing van het probleem aanvaardt.

Indien u deze nieuwsbrief liever niet ontvangt, of nog mensen kent die hem graag zouden krijgen, laat het mij dan weten op wivina.c.demeester@pandora.be. Reacties zijn uiteraard ook altijd welkom.

 

www.demeester.com

De verschillende rubrieken op de website van Wivina Demeester:

Uw vertegenwoordiger CD & V   Standpunten Drugsbeleid PPS Haven Mobiliteit  Energie en duurzaam bouwen  Gezondheidszorg Onderwijs    Gehandicaptenzorg Ouderenzorg Zorgverzekering Vrijwilligerswerk  Gezin Zonevreemde woningen  FinanciŽn en Begroting  Zoersel   Antwerpen  Gelezen en Geleerd  Eeuw van de vrouw Uitlaat Monnikenheide      Archief    Recht van Antwoord    Kunst Architectuur  Mode

 

                      

       Wivina Demeester                Tel.:03/312 23 60         Fax.:03/311 77 06         

       Monnikendreef 5                   wivina.c.demeester@pandora.be            

       2980 Zoersel