CD&V wil kwali-tijdskaart

  Vanuit een christen-democratische visie op mens, arbeid en gezin, arbeid en zorg, streeft CD&V naar een harmonieuze afstemming van arbeid en  gezin, arbeid en zorg, arbeid en  kwaliteit van het leven. Dit is noodzakelijk om een antwoord te bieden op de vraag naar een betere kwaliteit van het leven. Maar ook  noodzakelijk om tot een verhoging te komen van de activiteitsgraad.

  Mijn collega in de kamerfractie, Greta D’Hondt  werkte hiertoe een voorstel over de kwali-tijdskaart uit.

  Voor ons staat het verschil in de vraag tot onderbreking en het verschil in de situatie van een onderneming centraal. De werknemer, de onderneming, of de loopbaan bestaan immers niet. We pleiten dan ook niet voor stereotiepe of collectieve oplossingen.

  Met de kwaliteitskaart krijgt een werknemer het recht op een aantal kredieten (voor de zorg voor kinderen, een ziek of gehandicapt persoon, palliatieve zorgen, vrijwilligerswerk,opleiding). Elke werknemer kent zijn rechten en de beperkingen, en kan zo zijn loopbaan plannen. Elke werkgever kent de rechten van de werknemer en  kan een berdrijfsorganisatorische planning opmaken. Werknemer en werkgever zijn samen verantwoordelijk  voor de kwaliteit van de loopbaan en van het leven.